• 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
     
  • 36 ΣΥΛΛΟΓΟΙ
     
  • 1851 ΑΘΛΗΤΕΣ
     

Νέα : ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ


Το ΔΣ της ΕΟΠΕ στη συνεδρίαση της 22/10/2007 αποφάσισε τα εξής:
1. Αναστέλλεται για την αγωνιστική περίοδο 2007-08 η εφαρμογή της παραγράφου 4 του άθρου 6 του Κανονισμού προπονητών (απαγόρευση συνεργασίας με περισσότερα από ένα σωματεία). Ετσι, κάθε κάτοχος κάρτας προπονητή θα έχει δικαίωμα να προπονεί περισσότερες από μία ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων.


2. Αναστέλλεται για την αγωνιστική περίοδο 2007-08 η εφαρμογή των παραγράφων 3 & 4 του άρθρου 16 του Γενικού Κανονισμού Πρωταθλημάτων (ΓΚΟΔΠ/ΕΟΠΕ). Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, στα πρωταθλήματα που υπάρχει υποχρέωση των προπονητών να είναι κάτοχοι κάρτας, εφόσον μία ομάδα αγωνίζεται για περισσότερες από δύο αγωνιστικές χωρίς προπονητή, μηδενίζεται. Αυτό ΔΕΝ θα ισχύσει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2007-08 ΜΟΝΟΝ στα ΗΛΙΚΙΑΚΑ πρωταθλήματα και το μέτρο θα επανεξεταστεί στο τέλος της περιόδου.
 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Διευκρινίζεται ότι η αναστολή των παραπάνω διατάξεων ΔΕΝ αναιρεί την υποχρέωση κατοχής κάρτας από τους προπονητές, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός. Τα σωματεία μπορούν να αγωνίζονται χωρίς προπονητή στα τοπικά Ηλικιακά πρωταθλήματα, δεν μπορούν όμως να δηλώνουν ως προπονητή άτομο που δεν είναι εφοδιασμένο με την σχετική κάρτα. Εφόσον το άτομο αυτό δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα με άλλη ιδιότητα, δεν έχει δικαίωμα να εκτελεί χρέη προπονητή.