• 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
     
  • 36 ΣΥΛΛΟΓΟΙ
     
  • 1851 ΑΘΛΗΤΕΣ
     

Νέα : ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2010-2011

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2010-2011



ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2010-2011

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΟΠΕ, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, του Διεθνούς Κανονισμού Πετοσφαίρισης, του ν. 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 (αριθ. πρωτ.  4157/6.8.2010) με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. (αριθ. πρακτικού 2/23.8.2010), τα Κεφάλαια Β και Γ της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων τροποποιούνται όπως παρακάτω:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
2. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Στα πρωταθλήματα Παμπαίδων αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 μπορούν να αγωνίζονται αθλητές που γεννήθηκαν από 1.1.1996 και μετά
.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
4. Συμμετοχή σωματείων στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων και στα Τοπικά Πρωταθλήματα Παμπαίδων, Παγκορασίδων με δύο ομάδες
Τα σωματεία θα μπορούν να συμμετέχουν στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων και στα τοπικά πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων και με δύο διαφορετικές ομάδες, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της ΕΟΠΕ.
α) Για την συμμετοχή σωματείων με δύο ομάδες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας, ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, ΕΣΠΕ Κρήτης και των Τ.Ε. της Ζ’ Περιφέρειας, απαιτείται:


1) Το σωματείο πρέπει να καταθέσει στην Ένωση/Τ.Ε., πριν την κλήρωση των αγώνων, για θεώρηση, αναλυτική κατάσταση με τα ονόματα των αθλητών-τριών που θα αγωνίζονται σε κάθε ομάδα. Η θεωρημένη αυτή κατάσταση θα κατατίθεται μαζί με τα δελτία αθλητών-τριών στους διαιτητές των αγώνων για έλεγχο

2) Οι δύο ομάδες υποχρεωτικά να αγωνίζονται σε διαφορετικό όμιλο.

3) Τα έξοδα που θα δημιουργηθούν από την συμμετοχή της 2ης ομάδας θα βαρύνουν τη διοργανώτρια Ένωση/Τ.Ε. Δηλαδή μετακινήσεις των άλλων ομάδων για τους εντός έδρας αγώνες και τις μετακινήσεις της ομάδας για τους εκτός έδρας αγώνες και αποζημίωση – οδοιπορικά των διαιτητών.

4) Η μετακίνηση αθλητών-τριών από την μία ομάδα στην άλλη απαγορεύεται και συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

5) Σε περίπτωση που κάποια από τις δύο ομάδες αποκλειστεί από το πρωτάθλημα λόγω μηδενισμών (στις περιπτώσεις που προβλέπονται από την Γενική Προκήρυξη) θα ισχύσουν τα όσα αναφέρονται πιο πάνω δηλ. αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2010-2011) στην κατηγορία που θα ανήκει και η ομάδα θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Οι αθλητές-τριες της ομάδας αυτής δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στους αγώνες της άλλης ομάδας.

6) Εάν στην Β’ φάση του πρωταθλήματος στην Ένωση/Τ.Ε. προκριθούν και οι δύο ομάδες, τότε το σωματείο θα επιλέξει μία μόνο ομάδα για να συμμετάσχει και η άλλη ομάδα θα αποχωρήσει και την θέση της θα λάβει η ομάδα με την αμέσως ανώτερη βαθμολογία. Το σωματείο θα έχει το δικαίωμα στην ομάδα που θα συμμετάσχει στις επόμενες φάσεις του πρωταθλήματος να επιλέξει αθλητές-τριες και από την ομάδα που έχει αποκλειστεί.
β) Στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ και ΕΠΕΣ Θεσ/νίκης η συμμετοχή της δεύτερης ομάδας σωματείου θα είναι εκτός συναγωνισμού. Τα έξοδα που θα δημιουργηθούν από τη συμμετοχή της 2ης ομάδας βαρύνουν τα σωματεία (δηλ. αποζημίωση-οδοιπορικά διαιτητών, μετακίνηση εφόσον χρειάζεται για τους αγώνες κλπ). Οι ομάδες αυτές θα συμμετάσχουν σε ομίλους όπου θα συμμετέχουν μόνο οι δεύτερες ομάδες. Οι αθλητές-τριες μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα και στις δύο ομάδες του σωματείου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.